Φ.Ω.Π.ΔΩ.--TIMBRADO ESPAÑOL EL GRAN TENOR--Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ -->>


Translate

Search Box (αναζήτηση)

Φίλοι ωδικών πτηνών Δωδεκανήσου





Έλλειψη βιταμινών

Έλλειψη βιταμινών


Έλλειψη βιταμινών και παρενέργειες.

Εκείνο που θα έλεγε κανείς σαν πρώτη διαπίστωση γι’ αυτή την πιθανή έλλειψη, είναι η πτώση της αντοχής των πουλιών στις ασθένειες, και η αυξημένη πιθανότητα στειρότητας τους.Ας το δούμε κάπως πιο αναλυτικά.
Έλλειψη βιτ. Α —Προκαλεί ανορεξία, απώλεια βάρους, ελλατομένη αναπαραγωγική δυνατότητα.Βρίσκεται στο λάδι του καλαμποκιού και στα καρότα.

Έλλειψη βιτ. Β —Προκαλεί νευρικές διαταραχές.Πέσιμο της κεφαλής πίσω ή λοξά, απώλεια ευστάθειας και ισορροπίας.Υπάρχει σε διατροφικά συμπληρώματα μαζί με όλα τα μέλη της κατηγορίας της.

Έλλειψη Β 12 —Προκαλεί απώλεια βάρους , αδυναμία,συχνά παθολογική πτερόρροια, δυσκολία στην αναπλήρωση του πτερώματος κατά την περίοδο της πτερόρροιας.Η χωρήγηση πολλών φρέσκων πράσινων λαχανικών αλλά και φρούτων είναι επιβεβλημένη, μαζί ίσως με κάποιο βιταμινούχο σκεύασμα κατά περίπτωση.

Έλλειψη βιτ. C —Σπανίως παρατηρείται.Βέβαια μετά από χωρήγηση αντιβίωσης της κατηγορίας «σουλφοναμιδών»,καλόν είναι για μερικές μέρες να δίνουμε στο νερό τους λίγες σταγώνες πορτοκάλι ή λεμόνι.

Έλλειψη βιτ. D —Προκαλεί πολύ σοβαρές μυοσκελετικές παθήσεις και παραμορφώσεις. Ακόμα,πολύ μαλακά κελύφη αυγών κατά την αναπαραγωγική περίοδο. Για να παραχθεί από τον οργανισμό των πουλιών είναι απαραίτητη η έκθεση στο ηλιακό φώς, ή τουλάχιστον η παρουσία τεχνιτής παροχής ακτινοβολιών UVB-UVA(ειδικοί λαμπτήρες).

Έλλειψη βιτ. Ε —Προκαλεί σοβαρά προβλήματα κατά την αναπαραγωγή.Μειωμένη αναπαραγωγική διάθεση,άσπορα αυγά,φιλάσθενους νεοσσούς κ.λ.π. Οι “βλαστομένοι σπόροι” είναι μια εξαιρετική πηγή της Ε. Υπάρχει επίσης σε μεγάλες ποσότητες στο λάδι του γογγυλιού.

Έλλειψη της βιτ. Κ -Είναι η αιτία που προκαλούνται εύκολα εσωτερικές αιμοραγίες και πληγές που δύσκολα κλείνουν.Ενας πολύ καλός σύμμαχός μας για την παροχή βιτ. Κ, είναι το ραδίκι σε όλες του τις ποικιλίες.