Φ.Ω.Π.ΔΩ.--TIMBRADO ESPAÑOL EL GRAN TENOR--Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ -->>


Translate

Search Box (αναζήτηση)

Φίλοι ωδικών πτηνών Δωδεκανήσου





huppe allemand

Η μετάλλαξη αυτή δεν είναι καινούρια το 1963 αναγνωριστικε απο την γερμανικη ομοσπονδια και το ιδιο ετος η διεθνης ομοσπονδια COM καθιερωσε τα στανταρ της φυλης.θα το συνατησουμε και με αλλες ονομασιες οπως Deutsche Haube,german crest. 



Τα πουλια αυτα ειναι καναρινια χρωματος με την μονη διαφορα οτι φερουν σκουφι , το μηκος τους πρεπει να ειναι απο 13,5 εως 14,5 εκατοστα. Το χρώμα στους διαγωνισμούς κρίνεται με τα ίδια ακριβώς κριτήρια όπως και στα καναρίνια χρώματος, με μόνη διαφορά το χρώμα του σκουφιού. Το οποιο μπορει εκτος απο το γενικο χρωμα του πουλιου να ειναι και ποικιλοχρωμο χωρίς να επηρεάζει την γενική βαθμολογία. Το γονίδιο που ευθύνεται για το σκουφί είναι κυρίαρχο και μάλιστα προκαλεί θνησιμότητα στο 25% των νεοσσων οταν υπαρχει και στα δυο χρωμοσωματα των γονεων. Δεν διασταυρωνουμε λοιπον δυο σκουφατα καναρινια μεταξυ τους.Το σκουφι πρεπει να εχει σχημα πεταλοειδες μπροστα και να σβηνει ομαλα πισο στον σβερκο του πουλιου χωρις ανακατωμα του φτερωματος
. Μικρο κενο φτερωματος στον σβερκο θα πρεπει να αποφευγετε.Το κεντρο του σκουφιου πρεπει να βρισκετε στην κορυφη του κεφαλιου και στο υψος των ματιων και να ειναι οσο το δυνατον ποιο μικρο.
Τα μελανικα φτερα του σκουφιου δεν πρεπει να εκτινονται ως στον σβερκο αλλα μονο στην κορυφη του σκουφιου στην νοητη ευθεια γραμμη μεταξυ κεντρου ραμφους κεντρου ματιων σβερκου


Κριτηρια
Σκουφί
Το σκουφί είναι ανάλογο με το σχήμα του κεφαλιού. Το σημείο του κέντρου, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό. Κοιτώντας το σκουφί από τα πλάγια, σκεπάζει ένα μέρος του ράμφους. Η προέκτασή του με μια ελαφρά καμπύλη φτάνει μέχρι το σβέρκο. Ένα μέρος του ματιού είναι ορατό.
2
Χρώμα
Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά, και κρίνονται σύμφωνα με τα κριτήρια των καναρινιών χρώματος. Το χρώμα των σκουφιών μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμο, σκούρο ή πολύχρωμο.
3
Σχήμα
Το σχήμα και ο τύπος είναι όμοιος με των καναρινιών χρώματος.
4
Φτέρωμα
Ίσιο και καλά προσκολλημένο στο σώμα.
5
Μέγεθος
14 εκατοστά.
6
Στάση
Όπως τα καναρίνια χρώματος.
7
Γενική εντύπωση
Υγιές, καθαρό.

-
Κλουβί Έκθεσης
Κλουβί καναρινιών χρώματος με δύο καλαμάκια.
-
Χρώμα
Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά.
-
Μέγεθος δακτυλιδιού
Διάμετρος 2,9 χιλιοστά